RP2 in de krant!

Jong en oud kijken naar zonsverduistering: “Alsof een muis een hapje uit een bol kaas nam”

Jong en oud kwam donderdagmiddag samen bij volkssterrenwacht Urania in Hove om de gedeeltelijke zonsverduistering waar te nemen. Iedere kijker had zijn eigen beeld over dit astronomisch fenomeen.

De leerlingen van Regina Pacis 2 mochten mee door de telescopen van Urania komen kijken. Aangezien hun school naast de volkssterrenwacht ligt, komen ze er wel vaker. “Het is de eerste keer dat we zoiets zien. Door de eclipsbril ziet de zon er heel wit uit. Het lijkt op een koekje met een hap uit. Planeten en sterren vinden we heel interessant. Nu kunnen we ook eens door een telescoop kijken”, reageren Elise, Marlies, Amélie en Elea uit het vijfde leerjaar.

Ook de leerlingen uit het derde leerjaar kwamen kijken. “Voor ons is het als een bol kaas waar een muis een hapje uit genomen heeft. Het is leuk om te zien, je ziet de maan steeds een beetje opschuiven.”

(artikel uit Gazet Van Antwerpen, ©  Jan Van der Perre)