Giraf op bezoek (LS)

Maandag kregen we op school bezoek van de giraf. De giraf is een vriendje van de jakhals. De giraf is het landdier met het grootste hart. Een hart vol liefde. Ze vindt het belangrijk om de ander iets te gunnen, maar ook zichzelf. Ook dat is superbelangrijk! De giraf probeert de ander te begrijpen.  De gevoelens en de behoeftes.  Ze probeert te ontdekken wat de ander nodig heeft. Als ze dat weet, kan ze op zoek gaan naar wat hen verbindt, naar wat ze samen hebben.  Ze probeert te zeggen wat ze ziet, wat ze voelt, wat ze nodig heeft én wat ze graag zou willen.

‘Ik ben boos om IK graag met jou zou spelen… (giraf)’ klinkt toch anders dan ‘Ik ben boos omdat JIJ met iemand anders speelt! (jakhals)’.

Of ‘Ik speel niet meer mee want JIJ speelt vals’ kan je ook zeggen als ‘Ik merk dat we allebei met verschillende regels spelen.  Ik zou het fijn vinden als we ze even opnieuw overlopen.  Zo weet ik wat mag en wat niet mag.

Niet gemakkelijk hoor! Maar wel het proberen waard!